Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ...

A Dead Fish by jijis

...ραντεβού το Σεπτέμβρη!
Πριν λίγους μήνες, αποφάσισα τη δημιουργία αυτού του blog. Φυσικά, δεν περίμενα ποτέ την υποστήριξη που θα είχε όλο αυτό το μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του κι αυτό χάρη σε όλους εσάς. Ένα blog, καθαρά ψαρευτικό, με άρθρα των αγαπημένων μου τεχνικών κυρίως (εγγλέζικο και bolognese), δημοσιευμένα για αρχή και ανέκδοτα αργότερα.
Λίγο πριν τις δικές μου διακοπές, προβληματισμένος για όλα αυτά που γίνονται στο χώρο μας, από ανθρώπους που αποφάσισαν "για το καλό μας" πριν από εμάς για μας, σκέφτηκα να μην ξανά ασχοληθώ μαζί τους.

Another Moment by Kelvin Ong

Όπου και να γυρίσω το βλέμμα μου, βλέπω "σωτήρες" του ψαρέματος, "μεσσίες" της "αθλητικής αλιείας" (λες και το να τραβολογάς μ' ένα αγκίστρι δεμένο με πετονιά ένα ψάρι, είναι άθλημα), ανθρώπους που "κόπτονται" για την ενημέρωσή μου και σφάζονται καθημερινά γι' αυτό, "προστάτες" και "χαλίφηδες", "μούτσους," "λοστρόμους," παρεξηγημένους και θιγμένους. Λες και το πρόβλημα στη χώρα μας, το δημιούργησαν οι σύλλογοι, οι πρόεδροι και οι λοιποί παρατρεχάμενοι.
Όσο είμαστε ανοργάνωτοι, όσο δεν φροντίζουμε τα απλά πράγματα όπως το να μην μαζεύουμε τα σκουπίδια μας, όσο δεν απελευθερώνουμε τα μικρά ψάρια κι όσο δεν μαθαίνουμε στα παιδιά μας το σωστό αλλά "γλείφουμε" την καραμέλα ότι δεν έχουμε νόμους, έχουμε το "μέσο" και δεν τρέχει τίποτα, "αφού το κάνει εκείνος θα το κάνω κι εγώ", τόσο θα είμαστε η πιο βρώμικη χώρα στην Ευρώπη, με χιλιάδες προβλήματα κι ακόμα περισσότερα στην ερασιτεχνική αλιεία. Δεν μας φταίνε οι τουρίστες, όπως κάποιοι θέλουν να λένε, αλλά εμείς οι ίδιοι. Είναι θέμα νοοτροπίας, ευγένειας, καλής αγωγής, αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας. Ας φροντίσουμε λοιπόν, σ΄αυτές μας τις διακοπές, να δώσουμε πρώτοι εμείς το καλό παράδειγμα και μην ανησυχείτε, θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

One moment, one step, one falter by neloqua

Όσοι από εσάς παρακολουθείτε τα δρώμενα στο χώρο μας, φυσικά και καταλαβαίνετε τι ακριβώς συμβαίνει και πολλοί από εσάς, πιθανόν ακόμα να αναρωτιέστε: γιατί όλα αυτά;
Προσωπικά, θα σας παρότρυνα να κάνετε ότι κι εγώ. Να πάρετε τα καλαμάκια σας, τις πετονίτσες σας και να πάτε ...διακοπές. Ηρεμήστε, χαλαρώστε, κάντε τα μπανάκια σας ενώ ταυτόχρονα "κάντε γυμναστική" με κάνα ψάρι. "Αθληθείτε" όσο μπορείτε, γιατί το χειμώνα έχει πολλούς αγώνες "αθλητικής αλιείας" και είναι κρίμα να μην είστε προετοιμασμένοι!

Σας εύχομαι καλές διακοπές και ...ραντεβού το Σεπτέμβρη με μια ευχάριστη έκπληξη!

Γιάννης Γιατράκος

Creative Commons License
Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

1 σχόλιο:

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ είπε...

H αναλυση των αλιευτικων δεδομενων και το ηθος που διεπει αυτην την ιστοσελιδα ειναι αξιοσημειοτα, ευγε να εισαι καλα και συνεχισε την αξιολογη αυτην εργασια.

Υ.Γ> ενας φανατικος απικατζης :)