Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008

ΤΙ ΨΑΡΙΑ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ...ΕΓΓΛΕΖΙΚΟ?

Οι διαμάχες σχετικά με το τι ψάρια πιάνουμε με την εγγλέζικη τεχνική, είναι πάρα πολλές και αλλάζουν από "τόπο" σε "τόπο" και από "ψαρά" σε "ψαρά". Όσοι ασχολούνται φανατικά με την τεχνική του Casting, υποστηρίζουν πως στο εγγλέζικο τα ψάρια που πιάνονται είναι "λιανά" δλδ., πολύ μικρά.
Αυτό οφείλεται κυρίως στους παρακάτω λόγους και οι οποίοι είναι:

α) δεν έχουν δει ποτέ από κοντά, κάποιον που ασχολείται σοβαρά με την τεχνική του εγγλέζικου να βγάζει μεγάλα θηράματα με λεπτά εργαλεία, όπως λαυράκια, σαργούς, τσιπούρες κ.ά., και

β) πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι λόγω του φανατισμού που έχουν για την τεχνική που εξασκούν, να μην είναι έτοιμοι να δεχτούν τουλάχιστον κάτι το διαφορετικό, το οποίο τελικά μπορεί να είναι και πιο αποδοτικό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι και ο απώτερος σκοπός μας.

Η επαφή με τη θάλασσα ή τη φύση γενικότερα, θεωρώ πως είναι ο βασικότερος παράγοντας της ενασχόλησής των περισσοτέρων από εμάς με το ψάρεμα και το πόσα ψάρια θα πιάσουμε στο τέλος του ψαρέματος είναι το τελευταίο που μας απασχολεί.
Δέχομαι φυσικά το γεγονός, ότι ίσως κάποιοι να δυσανασχετούν κυρίως για το δόλωμα (bigattini) το οποίο καλώς ή κακώς έχει συνδέσει το όνομά του με την εγγλέζικη τεχνική και ίσως, δικαίως να αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι του. Παρόλα αυτά όμως, για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, είναι μια άλλη ιστορία η οποία προς το παρών δεν μας ενδιαφέρει...


Creative Commons License
Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: