Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008

BOLOGNESE ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ...ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ!


Κείμενο - Φωτογραφίες: Γιάννης Γιατράκος

Η πιο αθλητική τεχνική επιφανείας από όσες χρησιμοποιούνται στα λιμάνια είναι το ψάρεμα του κέφαλου με καλάμι bolognese. Μια τεχνική άκρως συναρπαστική, με αρκετά κόλπα και μυστικά, ένα μέρος της οποίας θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μέσα από αυτό το άρθρο.
Το ψάρεμα του κέφαλου για εμάς τους ερασιτέχνες έχει αναδειχθεί από τα δυσκολότερα, γιατί εκτός από την πονηριά του, όταν αγκιστρωθεί έχει απίστευτη δύναμη με συνεχόμενα κεφαλώματα, μέχρις ότου καταφέρουμε να τον βάλουμε στην απόχη. Ο πιο κλασικός τρόπος ψαρέματος, εκτός του πολυάγκιστρου, είναι με καλάμι απίκο, ενώ το καλάμι bolognese, η σύγχρονη παραλλαγή - με δακτυλίδια και μηχανισμό - του απίκο, αποτελεί κατά τη γνώμη μου την πλέον συναρπαστική τεχνική. Αυτό οφείλεται κυρίως στη χρήση πολύ λεπτών εργαλείων, με τα οποία θα πρέπει να νικήσουμε την καχυποψία του κέφαλου.
Σε αυτήν λοιπόν την τεχνική θα αναφερθούμε σε αυτό το άρθρο, εστιάζοντας σε όλα εκείνα, τα μικρά αλλά ουσιαστικά, που θα μας χαρίσουν ανεπανάληπτες στιγμές δράσης και αγωνίας...
Η συνέχεια, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: